31 mai – Ziua Mondială fără Tutun

Publicat: 3 iunie 2019

La Biblioteca Judeţeană ,, Marin Preda” Teleorman, instituţie aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Teleorman, s-a desfășurat, vineri, 31 mai 2019, o manifestare dedicată , „Zilei Mondiale fără Tutun”. Organizată în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Teleorman acțiunea s-a adresat in special copiilor și tinerilor, categoria cea mai vulnerabilă și care nu conștientizează riscurile consumului de tutun pe termen mediu și lung pentru sănătarea lor și a celor din jur.

Cu aest prilej, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Teleorman, Oana Cristina Ioan i-a provocat pe elevi la o discuție deschisă despre țigări, fumat, despre cum anturajul îi influențează să aprindă prima țigară și cum să facă față tentațiilor. Copii au primit, pe langă sfaturi și materiale informative.

Au participat peste 50 de elevi cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani de la Şcoala Gimnazială nr.5 Alexandria îndrumaţi de profesoarele Manuela Carabaşu și Georgiana Guşă şi Bogdan Doncea, directorul instituției. Copii au realizat și o expoziţie de desene cu titlul ,,Să creştem fără tutun”.

Ziua Mondială fără Tutun este marcată în fiecare an pe 31 mai.

Imagini de la eveniment: