Activități desfășurate în cadrul Clubului de vacanță

Publicat: 17 iulie 2018

Pe parcursul celor  trei săptămâni de la inaugurarea Clubului de vacanță  au fost desfășurate activități menite să satisfacă nevoile culturale ale diferitelor categorii de utilizatori ai serviciilor de bibliotecă.

,,Biblioteca în aer liber” a oferit tuturor, mici și mari, zi de zi, posibilitatea de  relaxare jucând cărți, șah, table, rummy sau tenis de masă.

Titluri noi și interesante au fost puse la dispoziția cititorilor în cadrul expoziției ,,Cartea de vacanță” atât la Secția de împrumut pentru tineri și adulți, cât și la Secția de împrumut pentru copii.

Expoziția Prietenie pe … o sfoară așteaptă să fie vizitată de sutele  de preșcolari care au participat la acest proiect național, la rândul lor având lucrări expuse în alt colț de țară.

Concursul național ,,Bătălia cărților” împărțit pe secțiunile de vârstă 11-13 ani și 14-18 ani se află în desfășurare, concurenții așteptând cu nerăbdare ,,înfruntarea”.

Culegeri de matematică, fizică, chimie, cărți bilingve în limbile  engleză sau franceză au fost consultate la Sala de lectură.

Expoziția de carte ,,Marea Unire” ce marchează Anul Centenar este deschisă pe tot parcursul anului, punând la dispoziția celor dornici să se informeze despre acest important eveniment național o serie de documente.

Proiectul Mesaj pentru viitor început cu ocazia inaugurării Clubului de vacanță a strâns până în prezent peste 1600 de semnături și se preconizează ca numărul acestora să crească.

În curs de desfășurare se află și concursul național România la 100 +100, care este structurat pe 2 categorii de vârstă: tineri: 15-35 ani și adulți: 36-100+.  Cele mai reușite creații vor fi cuprinse într-un volum omagial și distribuite în toată țara prin bibliotecile județene. Intră în competiție toate scrierile din diverse genuri literare (proză, poezie, eseu, teatru) dar și lucrări din domeniu istoric, etnografic, științific, respectând tema propusă.

Prin protocolul încheiat între bibliotecă și Școala Gimnazială Ștefan cel Mare Alexandria, profesorii au pregătit elevilor teste de evaluare. Eventualele nelămuriri au fost  soluționate în cadrul sesiunilor de pregătire. Printre profesorii participanți s-au numărat: Violeta Ionescu  (matematică), Mihai Ioana (matematică), Elena Coman (chimie) Paula Dobrin (franceză), Simona Bățăuș (engleză).

S-au desfășurat de asemenea, o serie de ateliere de desen susținute de studenta Mădălina Bunea. În cadrul acestora elevii au aflat cum se lucrează în tehnicile fără pensulă.

În Centrul de formare profesională au fost organizate următoarele ateliere  de dezvoltare personală: Singur în fața Prieteniei și Lumea Familiei, Limbajul vorbirii, Ce ne spunem când nu vorbim, Care pe care, Tentația fructului oprit  susținute de bibliotecar – formator Geanina Burcea.

Pe data de 11 iulie s-a desfășurat Cenaclul literar Buchet de vise. Printre participanți s-au numărat: Florina Vasilică,  poeta Daniela Harabagiu, scriitoarea Lia Nenciu. Domnul  Mircea  Domnaru a susținut un moment poetic. Formația de dansuri populare Muguraș de Teleorman coordonat de Livia Vasilică a conturat o atmosferă de sărbătoare specifică vacanței.

S-au desfășurat și activități în aer liber. Dotați cu minge, patine cu rotile sau palete de badminton, copiii au făcut mișcare, au învățat jocuri noi și s-au bucurat.