Anunt de eveniment „140 DE ANI DE LA NAŞTEREA LUI GALA GALACTION”

Publicat: 12 aprilie 2019

Gala Galaction, pe numele său adevărat Grigore Pișculescu, s-a născut la data de 16 aprilie 1879 în comuna teleormăneană Dideşti. Cunoscut publicului larg mai mult pentru creaţiile date literaturii române, Gala Galaction a fost preot  ortodox şi profesor universitar de religie, jurnalist şi traducător. El este cel care a realizat traducerea Sfintei Scripturi.

Preot ortodox, scriitor, traducător, teolog, nuvelist, eseist şi jurnalist, Gala Galaction este o figură aparte în literatura română, activitatea sa, de – a lungul celor 82 de ani de viaţă, împărţindu-se între cariera preoţească şi talentul literar deosebit.

Opera sa de prozator cuprinde, în principal, nuvele şi povestiri. Printre cele mai cunoscute se numără : Clopotele din Mănăstirea Neamțu, De la noi la Cladova , La Vulturi !, Caligraful Terțiu . Și romane :  Roxana,  Papucii lui Mahmud , Doctorul Taifun , La raspântie de veacuri.

Gala Galaction a lăsat în urmă un amplu jurnal, publicat postum în trei volume.
Cu acest prilej Biblioteca Județeană ”Marin Preda” Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman , organizează marți ,16 aprilie 2019, începând cu ora 11, la Sala de lectură , expoziția tematică din fondul propriu de carte ” Gala Galaction-140 de ani de la naștere” .          Expoziția rămâne deschisă publicului până pe 19 aprilie 2019.

Statistici Web


39
Vizitatori
zi anterioara
Powered By Google Analytics