Anunt de eveniment „31 mai – Ziua Mondială fără Tutun”

Publicat: 28 mai 2019

Cu scopul de a atrage atenţia asupra impactului pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor, în anul 1987, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat  ziua de 31 mai, „Ziua Mondială fără Tutun”.

Agenţia Naţională Antidrog, ca instituţie cu rol integrator al politicilor publice antidrog, prin intermediul Centrelor de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, foloseşte acest prilej pentru a iniţia campanii de informare şi sensibilizare asupra riscurilor consumului de tutun, dar şi de promovare a prevederilor Convenţiei cadru asupra tutunului.

Totodată prin Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, se implementează activităţi de prevenire, în cadrul cărora sunt distribuite materiale care conţin sfaturi de a renunţa la consumul de tutun, informaţii cu privire la beneficiile aduse de spaţiile fără fum de ţigară, precum şi motivaţii privind necesitatea respectării cadrului legislativ care interzice fumatul în spaţiile publice.

    Ziua Mondială fără Tutun  este un bun prilej de conştientizare a populaţiei fumătoare cu privire la consecinţele acestuia.

Ministerul Sănătăţii subliniază încă o dată importanţa prevenţiei, principala preocupare care stă la baza politicilor publice în sănătate și încurajează populația să adopte un stil de viață sănătos, inclusiv prin eliminarea consumului de tutun.

Biblioteca Judeţeană ,, Marin Preda” Teleorman, instituţie aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Teleorman, în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Teleorman vor organiza cu acest prilej o expoziţie de carte şi o dezbatere  care  va fi susţinută de Oana Cristina Ioan, coordonator al  Centrului  de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Teleorman.

Participă  la activitate și elevi de la Şcoala Gimnazială nr.5 Alexandria îndrumaţi de doamnele profesor Manuela Carabaşu , Georgiana Guşă şi domnul director Bogdan Doncea, care vor realiza o expoziţie de desene cu titlul ,,Să creştem fără tutun”.