Anunt de eveniment „Atelier profesional Biblioteca modernă și bibliotecarul de tip nou”

Publicat: 10 iunie 2021

Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman organizează miercuri, 16 iunie 2021, începând cu ora 10,  atelierul profesional  online ,,Biblioteca modernă și bibliotecarul de tip nou”.

La activitate participă bibliotecari din bibliotecile publice teleormănene.

Geanina Burcea, bibliotecar la Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” și membru în conducerea Asociației Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România va prezenta materialul cu tema: Set de instrumente: Bibliotecile, Dezvoltarea și Agenda 2030 a ONU.

La nivel global, 320.000 de biblioteci publice și peste un milion de biblioteci parlamentare, naționale, universitare, științifice și de cercetare, școlare și speciale asigură disponibilitatea universală a informațiilor și a abilităților necesare folosirii acestora – astfel, ele sunt instituții de importanță majoră și universală în era digitală.

Serviciile de bibliotecă își aduc contribuția la rezultate superioare în cadrul Obiectivelor Dezvoltării Durabile prin:

  • Promovarea instruirii universale, inclusiv în domeniul alfabetizării media și informaționale și al abilităților de operare digitală;
  • Minimizarea decalajelor în ceea ce privește accesul la informație și ajută guvernul, societatea civilă și mediul de afaceri să înțeleagă mai bine nevoile informaționale locale;
  • Oferă o rețea de site-uri de livrare de conținut pentru programe și servicii guvernamentale;
  • Creșterea incluziunii digitale prin acces la TIC și personal specializat pentru asistarea populației în dezvoltarea de noi abilități digitale;
  • Rolul de centru al comunității academice de cercetare;
  • Conservarea și oferirea accesului la cultura și patrimoniul mondial.

Accesul la șanse începe cu accesul la informație și cunoștințe. Bibliotecile garantează accesul la informație care sprijină toate Obiectivele Dezvoltării Durabile (ODD).

Discuțiile din cadrul atelierului vor viza proiectele, programele și activitățile care se vor desfășura la nivel județean precum și național cu scopul de a sprijini implementarea  Agendei 2030 a ONU.

Afis de la eveniment

Statistici Web


28
Vizitatori
zi anterioara
Powered By Google Analytics