Anunt de eveniment „Cartea de vacanță”

Publicat: 18 iunie 2019

În perioada 20 iunie – 09 septembrie a.c., la parterul Bibliotecii Județene Marin Preda Teleorman, instituție aflată  sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, va fi deschisă expoziția Cartea de vacanță.

Devenită tradițională, această activitate vine în întâmpinarea petrecerii timpului liber al utilizatorilor bibliotecii pe perioada vacanței de vară, punându-le la dispoziție titluri din diverse domenii de interes.

Cum vara este perioada vacanțelor nu numai pentru elevi, expoziția se adresează tuturor categoriilor de utilizatori, de la cei mai mici până la cei mai în vârstă.

La secțiunea literatură, anul acesta, se vor regăsi cărți ale autorilor români contemporani, dintre care amintim câteva titluri: Istoria romanțată a unui safari – Daniela Zeca, Străinul de lângă mine – Irina Binder, Privind înăuntru – Petronela Rotar,  Hanul lui Manuc – Simona Antonescu, Manuscrisul fanariot – Doina Ruști, Vara în care mama a avut ochii verzi – Tatiana Țîbuleac.

Alături de acestea se află și titluri din alte domenii: dezvoltare personală – Cum să înlăturăm stările de teamă ale copiilor prin povești terapeutice de Anne Floret, Ia decizii bune: cum să alegi corect în viață și în carieră de Chip Heath, Căile întortocheate ale adolescenței: cum să-ți îndrumi fiica prin căile întortocheate ale maturizării de Lisa Damour, Burn-outul copiilor: cum să-i ajutăm să nu clacheze de Beatrice Milletre, Îndrăznește! De la idei inovatoare la povești de succes de Peter Diamandis, medicină – Franțuzoaicele nu se îngrașă! de Mireille Guiliano, Plante mediciale: recunoaștere și uz terapeutic, alimentar, aromatizant, cosmetic, geografie – ghiduri turistice din seria Top10 (Veneția, Roma, Bruxelles,  Budapesta, Barcelona, Amsterdam, Praga, Istanbul etc.).

Nu sunt uitați nici cei mici, biblioteca punându-le la dispoziție titluri variate, dintre care amintim: Marele complot al ciocolatei de Chris Callaghan, Insula doctorului Libris de Chris Grabenstein, O fată ca ea de Marc Levy, Hoții de tablouri  de Frank Cottrell Boyce, Ultima din clanul Stanfield; În altă viață de Marc Levy, Familia Penderwick de Jeanne Bridsall, Seria Ultimul regat, vol. I-X de Bernard Cornwell, George și luna albastră de Lucy și Stephen Hawking

Vor putea citi și reciti, de asemenea, cărțile lui Creangă, Slavici, Sadoveanu, Arghezi etc., cărți ce au încântat atâtea generații.

Expoziția rămâne deschisă pe toată perioada vacanței de vară și va fi completată periodic și cu alte titluri interesante din colecțiile instituției.

De asemenea, cărțile vor fi puse la dispoziția celor care vor să le împrumute la domiciliu.

Imagini de la eveniment: