Anunt de eveniment „Centrul de Performanţă Niculae Moromete”

Publicat: 1 octombrie 2019

Vineri, 4 octombrie 2019, începând cu ora 14, la Sala de lectură,  Biblioteca Județeană ”Marin Preda” Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, va lansa Centrul de Performanţă ,,Niculae Moromete”.

Elevi şi cadre didactice de la Liceul ,,Al. Ghica” Alexandria vor susţine o dezbatere publică cu tema Tu ce drum ţi-ai ales?,  în cadrul celei de-a XII-a ediţii (2019-2020) a Concursului Naţional EUROSCOLA, desfăşurat sub titlul generic ,,Educaţia schimbă vieţi”. Aceasta se va desfăşura sub coordonarea doamnelor profesoare Gabriela Marin şi Florina Vasilescu.

Serviciul de bibliotecă se adresează liceenilor din judeţ, pe durata întregului an şcolar şi propune constituirea unor grupuri de elevi cu aceleaşi obiective privind educaţia în vederea conturării unui mediu ce favorizează comunicarea, lucrul în echipă, sprijinul reciproc, competiţia şi performanţa. Sesiunile de pregătire suplimentară organizate la bibliotecă se vor desfăşura în colectivitate, punându-se accent,  în primă etapă,  pe învăţarea autodidactă. Cea de-a doua etapă propune comunicarea între elevi şi sprijinul reciproc, urmând a treia etapă – ajutorul cadrului didactic de specialitate şi competiţia. Metodologia şi programul sesiunilor de pregătire suplimentară se stabileşte  de comun acord cu echipa de profesori coordonatori de la liceele din judeţ – voluntari în cadrul Centrului de Performanţă.  Elevii vor completa o cerere de înscriere, în care pot menţiona cel mult două opţiuni de pregătire.

În cadrul Centrului de Performanţă ,,Niculae Moromete” vor fi organizate, cu scopul de a dezvolta abilitățile, facultățile intelectuale și facultățile morale ale elevilor,  activităţi plăcute şi motivante specifice educaţiei non formale  precum: ateliere de dezvoltare personală, ateliere de creaţie, cenaclu literar, momente poetice, teatru, spectacole, concursuri literare şi de cultură generală etc. Elevii pot opta să-şi dezvolte abilităţile integrându-se în echipă sau să-şi promoveze talentul.

Nu fără importanţă sunt activităţile destinate destinderii şi relaxării. Prin serviciul Biblioteca în aer liber, elevii pot alege, pentru relaxare, tenisul de masă. Şah, scrabble şi numeroase alte jocuri sunt la dispoziţia utilizatorilor serviciilor de bibliotecă în sălile de lectură. La solicitarea elevilor şi a cadrelor didactice, serviciile de bibliotecă se pot adapta şi la alte spaţii, în aer liber, în excursii şi tabere.

Activităţile enumerate constituie punctul de plecare pentru Centrul de Performanţă, bază de dezbatere şi noi parteneriate ce au ca scop o ofertă diversificată şi de interes pentru Morometele zilelor noastre.