Anunt de eveniment „DE ZIUA TA, FEMEIE!”

Publicat: 5 martie 2019

Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, desfășoară vineri, 8 martie 2019, începând cu ora 1300 la Sala de lectură, o serie de activități sub genericul ,,De ziua ta, femeie!”.

Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU și s-a sărbătorit pentru prima dată pe 8 martie 1975.  Ideea de a institui o Zi Internaţională a Femeii s-a născut din dorința de a  aduce un omagiu luptei femeilor pentru drepturi egale cu bărbaţii, condiţii de muncă mai bune, salarii mai mari şi dreptul la vot, pentru îmbunătățirea condiției sociale și economice a femeii, dar și eliminarea discriminării și violenței.

În deschiderea activității vor fi vernisate expozițiile: ,,Femeia în literatură” –  carte din fondul bibliotecii și ,,Femeia în grafică” – cărți poștale realizate de artistul teleormănean Mihai Cătrună.

Echipa Colegiului ”A.I. Cuza” din Alexandria, selectată pentru a face parte din proiectul național EPAS (Școli-Ambasador ale Parlamentului European) formată din cinci profesori – ambasadori seniori și 15 elevi – ambasadori juniori, va susține o prezentare Power Point cu titlul ,,Drepturile femeii în Uniunea Europeană”.

Domnul Alexandru Cătrună  va omagia  ,,Femeia – eterna frumusețe”  printr-un moment poetic.

Un spectacol de muzică și poezie intitulat ,,Femeia” susținut de cantautorul Ovidiu Scridon va contura atmosfera de sărbătoare.