Anunt de eveniment „Jurnalist în meandrele actualităţii – volumul II”

Publicat: 11 iunie 2019

Biblioteca Judeţenă „Marin Preda” Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, găzduieste, vineri, 14 iunie, începând cu ora 10.30,  la sala de lectură, lansarea cărţii „Jurnalist în meandrele actualităţii” – volumul II, scrisă de publicistul Ştefan Stan. La câţiva ani de când a văzut lumina tiparului primul volum, autorul a considerat că în dosarele de presă prăfuite, întocmite pe parcursul câtorva decenii, au mai rămas multe alte lucruri de împărtăşit cu publicul cititor.

Cu prilejul acestei manifestări, se va amenaja şi o expoziţie documentară intitulată „Gazetar într-un univers cultural”, care reuneşte o mică parte din articole, consemnări etc. scrise de ziaristul care ţine cu profesionalism pixul în mână de peste 45 de ani.

Ştefan Stan s-a născut la 14 iunie 1949 în municipiul Alexandria şi este absolvent al Facultăţii de Jurnalism din Bucureşti (1976). De-a lungul anilor a lucrat în redacţia ziarului „Teleormanul”, apoi din 1982 a fost numit corespondent judeţean pentru ziarul „Scânteia” şi Radio-România Actualităţi. În anul 1990, din funcţia de redactor la ziarul „Adevărul”, s-a transferat la Agenţia Naţională de Presă „Rompres” (ulterior redevenită „Agerpres”) în calitate de corespondent pentru Teleorman şi Giurgiu. Semnătura sa este prezentă însă în multe alte ziare, naţionale şi locale, prin abordarea tuturor domeniilor de activitate. În ultimii ani a rămas acelaşi cronicar obiectiv pentru evenimente sportive, culturale şi uneori sociale.

Ştefan Stan este membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.