Anunt de eveniment „România citește… și noi citim!”

Publicat: 3 mai 2019

Marți, 7 mai  2019, începând cu ora 11, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Marin Preda” Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, va avea loc o manifestare culturală ce se desfășoară în cadrul programului „România citește… și noi citim!”. Proiectul lansat de bibliotecă pe data de 12 februare a.c. propune pe tot parcursul anului sesiuni de lectură, întâlniri cu scriitori și lansări de carte.

Anul 2019 a fost instituit „Anul Cărții” în România prin Legea nr. 357/2018 și are ca scop promovarea lecturii în şcoli.

Până în prezent, beneficiari ai programului au fost elevi de la următoarele instituții de învățământ: Școala gimnazială „Ștefan cel Mare” Alexandria, Școala gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria, Școala gimnazială Vitănești, Școala gimnazială Mârzănești, Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria, Liceul Teoretic „Constantin Noica” Alexandria și Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” Alexandria.

Elevi de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, coordonați de profesorii Daniela Florea, Cristina Lăpădatu, Aurelia Drăgan și director Adela Dorobanțu, vor citi texte din literatura română și universală și vor avea prilejul  să se întâlnească cu poeta Daniela Achim Harabagiu.

Manifestarea se va încheia cu vernisajul  expoziției de pictură Pe ramuri de Primăvară realizată de poetă.

Afis