Anunt de eveniment „Ziua Internaţională a Poeziei”

Publicat: 18 martie 2019

Ziua Internaţională a Poeziei sărbătorită pe data de 21 martie  este declarată de UNESCO , începând din anul 1999, drept o recunoaştere a faptului că oamenii de litere şi de cultură, poeţii şi scriitorii din întreaga lume şi-au adus o contribuţie remarcabilă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale.

Marcarea Zilei Mondiale a Poeziei este menită să încurajeze o revenire la tradiţia orală, la susţinerea recitalurilor de poezie, pentru a restabili un dialog între poezie şi celelalte arte, precum dans, muzică şi pictură evidenţiind astfel dictonul lui Delacroix, ,, Nu există nici o artă fără poezie”.

Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman, instituție aflată sub autoritatea  Consiliului Județean Teleorman, organizează  joi 21 martie 2019, începând cu ora 1100 la Sala de lectură, o serie de activități sub genericul ,,Ziua Internaţională a poeziei”.

În deschiderea activității vor fi vernisate expozițiile tematice:

  • ,,Poeţi teleormăneni”, expoziţie de carte din patrimoniul bibliotecii judeţene ;
  • ,,Trecători prin lumină ” și ,, Destin românesc”, grafică de carte realizate de prof. Emilia Stroe.

Acestea vor fi urmate de un moment poetic susținut de către elevii Liceului tehnologic  ,,Nicolae Bălcescu” Alexandria, coordonați  de doamna profesor Teodora Smîrcea și doamna  director Gina Curea, sub genericul ,, Primăvara cu miros de poezie – Noi și amintirea lor!”.

Activitatea se va încheia cu programul artistic ,,Pe aripi de poezie”, prezentat de către  elevii  de la Şcoala Gimnazială nr. 5 din Alexandria coordonați de profesor  Manuela Carabaşu şi director Bogdan Doncea .

Statistici Web


22
Vizitatori
zi anterioara
Powered By Google Analytics