Anunt Eveniment „ATELIER DE DEZVOLTARE PERSONALĂ ŞI CREATIVITATE PENTRU COPII”

Publicat: 18 aprilie 2018

Biblioteca Județeana “Marin Preda” Teleorman și Cabinetul de psihologie educațională condus de psiholog Violeta Carmen Tapai, organizează vineri, 20 aprilie 2018, începând cu ora 15:00, o manifestare care se înscrie în seria de activităti și programe educaționale desfășurate sub genericul: „Atelierul de dezvoltare personală și creativitate pentru copii”.

În programul zilei se află vernisajul expoziției intitulate “Mandala – universal interior”, expoziție de pictură pe panză  în culori acrilice care cuprinde lucrări realizate de copii cu vârsta între 6 și 11 ani.

Micii artiști își vor prezenta lucrările invitaților (părinți, prieteni, profesori), iar munca de creație plastică a lor va fi explicată si exemplificată cu imagini din timpul întâlnirilor de lucru desfășurate în cadrul Atelierului de către coordonatorul lor, psiholog Violeta Carmen Tapai.

Al doilea eveniment în programul acestei manifestări este lansarea ghidului de cunoaștere și dezvoltare personală cu titlul “Cele cinci trepte ale încrederii în sine”. Această lucrare se prezintă sub forma unui joc educativ care conține 44 de mesaje motivaționale și reprezintă un traseu al înțelegerii, aprofundării, conștientizării și dezvoltării personale pentru copii și adolescenți. Acest ghid poate fi folosit în școală de către profesori și consilieri școlari, precum și în familie de către părinți și alte persoane care interacționează cu copiii și adolescenții. Cardurile pot fi folosite sub formă de joc în familie, prin participarea mai multor membri (frați, părinți, bunici) care să pună și să răspundă la întrebările ce însoțesc mesajele motivaționale.

Tot cu acest prilej, bibliotecara Geanina Burcea va prezenta cursurile de dezvoltare personală desfășurate în cadrul Centrului de formare profesională din cadrul bibliotecii județene.