Anunt Eveniment „Bătălia cărților – ediția 2017”

Publicat: 4 mai 2017

Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, organizează, în perioada mai-octombrie a.c., o nouă ediție a concursului național de lectură pentru copii (11-13 ani) și adolescenți (14-18 ani) “Bătălia cărților”.

Titlurile propuse pentru ediția din acest an, câte 10 pentru fiecare

categorie, sunt: pentru copii – Familia Penderwick de Jeanne Birdsall,  Viața pe marte de Jennifer Brown,  Confesiunile unui prieten imaginar de Michelle Cuevas, Pollyanna, jocul bucuriei de Eleanor H. Porter, Theodora Tenpenny și tabloul pierdut de Laura Marx Fitzgerald, Olguţa şi un bunic de milioane de Alex Moldovan, Tomi. O poveste de Adrian Oprescu, Fetiţa căreia nu-i plăcea numele său de Elif Shafak, Cartea verii de Tove Jansson și Făuritorul de baghete magice de Ed Masessa, iar pentru adolescenți – Zi după zi de David Levithan, Fata care a îmblânzit vântul de Meg Medina, Toată lumina pe care nu o putem vedea de Anthony Doerr, Ea și el de Marc Levy, Jumătatea rea de Sally Green, Viaţă după viaţă de Kate Atkinson, Fabuloasa poveste a lui Joshua Perle de Timothee De Fombelle, Pasăre cântătoare de Kathryn Erskine, Și soarele e o stea de Nicola Yoon și Bibliotecara de Gudule.

Condițiile de participare rămân aceleași ca și la edițiile precedente și anume: concurenții trebuie să citească toate cele 10 cărţi incluse în concurs, până la sfârșitul lunii octombrie 2017, să completeze pentru fiecare carte câte o fișă de lectură și să acorde puncte de la 1 la 5 pentru fiecare carte citită (1 – punctaj minim, 5 – punctaj maxim).

Înscrierile se fac pe toată perioada concursului, la sediul bibliotecii județene, la compartimentele Împrumut documente pentru copii (bibliotecar responsabil Pașa Valentina) și Împrumut documente pentru adulți (bibliotecar responsabil Alexe Nicoleta). Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0247/310706 int.108.

Finala judeţeană a concursului va avea loc în luna noiembrie a.c. și va

cuprinde: dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată și vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor prezentate, jurizarea şi festivitatea de premiere.

Participantul de la fiecare categorie, care va prezenta cel mai frumos şi mai argumentat cartea preferată şi va răspunde cel mai bine la întrebări, va deveni Cititorul anului în Teleorman şi va participa la finala naţională, iar cartea care va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni Cartea anului.

 Afis eveniment: