Anunt Eveniment „Clubul de vacanță”

Publicat: 21 iunie 2018

Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, lansează  luni,  25 iunie 2018, ora 10,  ,,Clubul de vacanță” al bibliotecii.

Sub acest generic se reunesc  activități menite să contureze momente de neuitat pentru elevii aflați în vacanță, dar și pentru ceilalți utilizatori ai bibliotecii.

Prin serviciul  ,,Biblioteca în aer liber” oferim  tuturor, mici și mari, zi de zi, posibilitatea de  relaxare jucând șah, table, rummy sau tenis de masă.

Titluri noi și interesante sunt puse la dispoziția cititorilor în cadrul expoziției ,,Cartea de vacanță” la Secția pentru tineri și adulți, respectiv la Secția pentru copii.

În cadrul Centrului de formare profesională vor fi livrate de bibliotecar Geanina Burcea, următoarele ateliere de dezvoltare personală: Singur în fața Prieteniei, Lumea familiei, Limbajul vorbirii, Ce ne spunem când nu ne vorbim,Tentația fructului oprit, Care pe care, Viața în întrebări, Mintea în acțiune, În drum spre vocație, Inteligența inimii, Puterea obiceiului, Misiunea de a fi, Plan de viață, Arta fericirii.

Formatorul prezintă într-un mod interactiv informații riguroase, bine documentate, aplicând metode moderne pentru transmiterea cunoștințelor și mai ales, creează un climat propice învățării și comunicării. Atelierele se organizează în grupuri de maxim 12 tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani.

Biblioteca județeană în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Alexandria, reprezentată de director Cristian Nicolae Marin și director adjunct Anca Vasile, oferă elevilor înscriși în Clubul de vacanță, posibilitatea de a aprofunda cunoștințe la materii precum: româna, matematica, engleza, franceza, chimia, fizica, etc. Prin dialog cu ceilalți participanți, testări, competiții și îndrumări specializate,  elevii au prilejul de a îmbina distracția cu instrucția.

Printre cadrele didactice implicate în proiect, care vor oferi metodologia necesară organizării activității și vor activa în cadrul Clubului de vacanță se numără: prof. Paula Daniela Dobrin, prof. Simona Gabriela Bățăuș, prof. Violeta Ionescu.

În funcție de solicitările elevilor vor fi desfășurate sesiuni de pregătire  și la alte materii dar și activități precum vizite, excursii, tabere interdisciplinare și de agrement.

Pentru cei talentați, Cenaclul literar Buchet de vise, organizat de bibliotecă  în jurul datelor 11 iulie, respectiv  22 august,   va fi un prilej de a se promova, iar pentru cei care iubesc frumosul – prilej de hrană spirituală. Alături de  echipa care organizează evenimentul s-a alăturat poeta Daniela Harabagiu care  va oferi   un strop de poezie  izvorâtă din suflet pentru suflet.

Programul de deschidere al Clubului de vacanță cuprinde următoarele activități:

  • Mesaj pentru viitor – inaugurarea unui proiect al bibliotecii ce constă în colectarea de mesaje, scrieri din diverse genuri literare (proză, poezie, eseu, teatru) dar și lucrări din domeniu istoric,  etnografic, științific, desene, filmări,  , dedicate Centenarului Marii Uniri.
  • Atelierul fanteziei
  • coordonator doamna Adriana Lale,  profesor la Palatul Copiilor Alexandria.
  • Dans modern  și Concurs de tenis de masă
  • coordonator domnul Sorin Grosu,  profesor la Palatul Copiilor Alexandria.

Cu multe idei,  entuziasm și deschidere,  vă adresăm invitația de a deveni membru al Clubului de vacanță, de a ne sugera noi activități, precum și  de a încheia noi parteneriate.