Anunt Eveniment „Concurs național pentru tineri și adulți 100+100”

Publicat: 16 aprilie 2018

În 2018 suntem chemați să recitim paginile scrise despre drumul românilor spre Marea Unire, dar și evoluția României în perioada scursă de la acest însemnat eveniment până în prezent. Putem să ne gândim totodată la întrebarea: Cum va fi țara noastră peste 100 de ani?

Ce trebuie să facem azi, mâine pentru ca nepoții și strănepoții noștri să fie stăpâni și mândri în România?

La inițiativa și invitația Bibliotecii Județene  “I.S. Bădescu” Sălaj, Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman s-a asociat ca partener împreună cu Asociația Națională  a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și alte biblioteci județene din România la Concursul național pentru tineri și adulți 100+100. Astfel, în colaborare cu Bibliotecile Comunale din județ interesate, biblioteca județeană oferă urmașilor lui Moromete oportunitatea de a se înscrie la acest concurs.

Premiile concursului sunt structurate pe 2 categorii de vârstă: tineri: 15-35 ani, adulți: 36-100+. Cele mai reușite creații vor fi cuprinse într-un volum omagial și distribuite în toată țara prin bibliotecile județene. Intră în competiție toate scrierile din diverse genuri literare (proză, poezie, eseu, teatru) dar și lucrări din domeniu istoric, etnografic, științific, respectând tema propusă. Text: Times New  Roman, 12, maxim 10 pagini.

Termenul de trimitere a lucrărilor către Biblioteca Județeană “Marin Preda” este  15 octombrie 2018.

Anunțul  câștigătorilor se face pe data de 15 noiembrie 2018. Premierea are loc pe data de  1 decembrie 2018.  Publicarea, tipărirea, distribuirea volumelor se va face în ianuarie/februarie 2019.

Lucrările ce vor intra în concurs vor fi publicate după data de 15 octombrie 2018 pe pagina facebook a bibliotecii, dedicată Centenarului Marii Uniri https://www.facebook.com/Biblioteca-Județeană-Marin-Preda-Teleorman-201081810647667, pagină creată la inițiativa Primăriei Alexandria în cadrul unui proiect comun privind Centenarul.

Detalii privind concursul se pot obține de la sediul bibliotecii, responsabil proiect Geanina Burcea.

Afis eveniment: