Anunt de eveniment „E carte, e film la bibliotecă”

Publicat: 5 aprilie 2019

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman, instituţie aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează marți, 9 aprilie a.c., ora 11.00, o activitate în cadrul proiectului cultural  “E carte, e film la bibliotecă”.

Așa cum deja și-a obișnuit utilizatorii, biblioteca le oferă acestora câte două proiecții de film în fiecare an, filme ce sunt inspirate de romane scrise de autori români sau străini.

Pentru a păstra tradiția, prima proiecție din acest an va fi a unei ecranizări realizate după romanul “Prințul” de Tudor Teodorescu-Braniște, autor de la a cărui naștere se împlinesc, la 12 aprilie a.c., 120 de ani. Și nu este singura motivație în alegerea făcută deoarece tot anul acesta se împlinesc 75 de ani de la prima ediție a cărții, dar și 15 ani de la ecranizarea acesteia.

În deschiderea activității va fi făcută o prezentare a autorului Tudor Teodorescu-Braniște, a principalelor momente din viața și opera lui, precum și a volumelor acestuia pe care biblioteca le deține în colecțiile sale.

Va urma proiecția filmului “Orient Express” realizat în 2004, după acest roman, de regizorul Sergiu Nicolaescu, în a cărui distribuție se regăsesc nume cunoscute ale cinematografiei românești: Maia Morgenstern, Gheorghe Dinică, Valentin Teodosiu, Cristian Șofron, Daniela Nane, Ioana Moldovan, Dan Bittman, Florin Zamfirescu.

Finalul activității va sta sub semnul a două momente: unul va fi al discuțiilor referitoare la diferențele dintre roman și ecranizare, în care vor fi angrenate persoanele care au citit deja cartea, iar celălalt va sta sub semnul provocării de a citi cartea pentru cei care nu au făcut-o până acum.

Manifestarea culturală se va desfăşura în Centrul de Formare al Bibliotecii Judeţene “Marin Preda”, în colaborare cu Centrul socio-cultural Femina2005 din cadrul Casei de Cultură a municipiului Alexandria, dar sunt invitate să participe toate persoanele interesate de un astfel de eveniment cultural.

Statistici Web


46
Vizitatori
zi anterioara
Powered By Google Analytics