Anunt Eveniment „Expoziție de fotografie Bistrița – oraș vechi cu suflet tânăr”

Publicat: 20 septembrie 2018

Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman, instituție subordonată Consiliului Județean Teleorman, găzduiește în perioada 25 septembrie – 05 octombrie 2018 o expoziție de fotografii sub genericul Bistrița – oraș vechi cu suflet tânăr,  a domnului Alexandru Uiuiu în care acesta surprinde imagini reprezentative bistrițene.

Autorul fotografiilor s-a născut la 20 martie 1962 în Fedru, jud. Bistrița și este fondator al Revistei de Cultură Etnologică şi Etnografică „Zestrea” şi membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Sibiu.

Și-a început activitatea literară la Cenaclul „Vatra” din Tg. Mureș în 1986, iar debutul editorial se produce cu volumul de povestiri Felia amară (Biblioteca Euphorion, Sibiu, 1994).

Dintre cărţile publicate amintim: „Povestiri din pădurile fanteziei”, 2000, „Ridicare în genunchi”, roman, 1999, „Socrate – Poetul”, versuri, 2000, „Aşteptând-o pe Godette”, teatru. Scriitorul a primit nominalizări la Premiile Uniter pentru „Cea mai bună piesă a anului” cu „Marea scofală sau Aşteptând-o pe Godette”, 1999, şi cu „N-ai să-nţelegi nimic sau cât teatru e-n teatru”, 2000.

Actualmente este Director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.

Pe lângă preocupările literare, Alexandru Uiuiu fiind eseist, prozator, publicist, are un mare hobby, acela de a fotografia tot ce este frumos.

Lucrările vor fi expuse la Sala de lectură a instituției.