Anunt Eveniment „PRIETENIE…PE O … SFOARĂ…”

Publicat: 2 aprilie 2018

Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, în baza protocolului încheiat în luna martie a.c. cu Biblioteca Județeană ,,George Barițiu” Brașov a aderat la PARTENERIATUL EDUCAȚIONAL NAȚIONAL „PRIETENIE…PE O … SFOARĂ…”. Proiectul se adresează preșcolarilor și elevilor de învățământ primar și se va desfășura pe perioada aprilie – mai 2018.

Ziua Internaţională a Cărții pentru Copii, marcată anual pe 2 aprilie, a fost aleasă special pentru demararea acestui proiect, deoarece este ziua de naștere a marelui scriitor Hans Christian Andersen, scriitor danez, născut în 1805, la Odense, autorul multor povestiri îndrăgite pentru copii.

Pentru diversificarea orizontului copiilor despre lumea basmelor, anul acesta, au fost alese 6 titluri din opera Fraților Grimm: Albă ca Zăpada, Cenușăreasa, Hansel și Gretel, Muzicanții din Bremen, Tom Degețel și Scufița roșie.

Activitățile ce se vor derula în cadrul acestui proiect la care au aderat peste 35 de biblioteci județene, municipale și comunale din țară, vor avea loc la biblioteca județeană, având ca participanți partenerii din instituțiile de învățământ din Alexandria și din județ. Acestea cuprind:

  • Familiarizarea cu Secția pentru copii a bibliotecii județene
  • Prezentare power point a vieții și operei Fraților Grimm
  • Lectura unei povești sau a unui basm din cele șase titluri prezentate
  • Prezentarea de fișe de lucru ce vor fi colorate de copii, apoi decupate și lipite pe coli cartonate cu numele copilului și unitatea de unde provine
  • Fișele vor fi prinse pe o sfoară și expuse la sediul bibliotecii

La sfârșitul lunii mai a.c., o parte din lucrări vor fi expediate către bibliotecile partenere în proiect pentru a fi expuse la sediul lor, iar Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” va primi la rândul ei lucrările copiilor din unitățile de învățământ din țară, ce vor alcătui împreună cu cele rămase o expoziție la sediul său. Expoziția va fi permanentă, până la demararea proiectului din anul următor.

Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” adresează o invitație cadrelor didactice de a se  implica în acest proiect național, de a cere detalii la sediul bibliotecii, sau la numărul de telefon 0247310706/ int. 107.