Anunt Eveniment „România citește… și noi citim!”

Publicat: 7 februarie 2019

Marți, 12 februarie 2019, începând cu ora 10, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene “Marin Preda” Teleorman, instituție subordonată Consiliului Județean Teleorman, va avea loc lansarea  programului România citește… și noi citim!

Anul 2019 a fost instituit „Anul Cărții” în România prin Legea nr. 357/2018 și prevede lansarea unui program la nivel naţional „România citeşte”, care presupune promovarea lecturii în şcoli.

Activitatea organizată de bibliotecă se desfășoară în colaborare cu instituții de învățământ din județ și cuprinde sesiuni de lectură, întâlniri cu scriitori, lansări de carte și concursuri tematice ce urmează a se desfășura pe tot parcursul anului.

În cadrul manifestării culturale de lansare a programului vor participa elevi de la următoarele instituții de învățământ: Școala gimnazială “Ștefan cel Mare” Alexandria (coord. înv. Marina Burtan), Școala gimnazială “Mihai Viteazul” Alexandria (coord. prof.: Nana Florentina Dumitru și Angela Desculțu), Școala gimnazială Vitănești (coord.:prof.Aura Gongone și dir. Florentina Veneticu), Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria (coord. prof.: Violeta Moț și. Mariana Pavel), Liceul Teoretic „Constantin Noica” Alexandria (coord. prof.Simona Dragomir) și Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria (coord. prof. Ioana Budică)

Elevii vor citi texte din literatura română și universală și vor avea prilejul să participe la prezentarea cărților scrise de prof. Emilia Stroe și Maria Ionescu.

Cu acest prilej se va lansa volumul “Direcția Județeană de Statistică Teleorman – 50 de ani” semnată Paul C. Șchiopu.

Manifestarea se va încheia cu un moment de muzică clasică susținut de elevi și cadre didactice de la: Școala generală “Mihai Viteazul” Alexandria, (coord.prof.: Angela Desculțu și Florentina Nana Dumitru) și de la Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria (coord.  prof. Ioana Budică).

Afis Eveniment