Anunt Eveniment „SUPER – proiecție de film pentru adolescenți”

Publicat: 22 februarie 2017

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, organizează în data de 23 februarie 2017, ora 1400, în Centrul de Formare, o retrospectivă a filmelor realizate de adolescenți în cadrul festivalului SUPER.

Acest festival a pornit de la pasiunea liceenilor pentru film, de la nevoia și dorința acestora de a realiza scurtmetraje, de a le proiecta, dar și de a-și împărtăși experiența sau de a colabora cu alții asemenea lor.

Scopul festivalului a fost acela de a suplini lipsa de educație cinematografică a elevilor de liceu și de a le dezvolta abilitățile creative în domeniu.

Derulat inițial în București, pe parcursul a 4 ediții, festivalul s-a extins începând din acest an în orașe precum Iași, Constanța, Brașov, Bacău și Alexandria.

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman a venit în întâmpinarea acestei nevoi a adolescenților alexăndreni și le-a oferit posibilitatea de a se întâlni și de a viziona scurtmetrajele realizate, cu atât mai mult cu cât este prima reuniune de acest fel la noi în județ.

În cadrul întâlnirii vor fi proiectate scurtmetrajele: Un copac lovit de soartă, Vegan, It kills, The hidden evil, Mission improbable, You’re such a teenager, Wolf, Buddah Painter, Goddess Durga, Mama, plec la Harvard, Un Bârlad, #Oops, Criterion, See you soon etc.

Festivalul SUPER se dorește a fi o manifestare pe termen lung, servind ca o încurajare constantă a diferitelor generații de tineri.

Afis:

super_proiectie-film