Anunt Eveniment „Tu ce-ai făcut astăzi?”

Publicat: 4 decembrie 2018

Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, organizează, în data de 12 decembrie a.c., ora 1400, un spectacol de muzică și poezie prilejuit de apariția celei de-a doua cărți a autorului Ovidiu Scridon.

Tu ce-ai făcut astăzi? este un volum de versuri, apărut la editura Alexandria Publishing House din Suceava, în noiembrie 2017 și va fi prezentat și publicului alexăndrean, orașul reședință de județ fiind inclus de către autor în turneul de promovare a cărții.

Cum autorul este preocupat și de muzică, toate lansările sale de carte sunt, de fapt, spectacole de muzică și poezie, de care s-au bucurat până în prezent locuitori din orașe precum Alba-Iulia, Bistrița, Tîrgu-Mureș, Sighișoara, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Chișinău, Bacău, Focșani, Craiova, Slatina, Pitești, Drobeta Turnu Severin, Reșița, Caransebeș, Lugoj, Vaslui, Onești, Piatra-Neamț, Cluj-Napoca, Turda, Năsăud, Giurgiu și lista poate continua.

Locațiile au fost diverse – biblioteci naționale (cum a fost la Chișinău), universitare, județene sau municipale, Muzeul Național al Literaturii din București, centre culturale, librării, galerii de artă sau case de cultură –, dar toate au avut un numitor comun: promovarea cărții și a frumosului.

Originar din orașul Târnăveni, județul Mureș, Ovidiu Scridon a fost fascinat de mic de manifestările Cenaclului Flacăra, motiv pentru care a fost atras de chitară încă din școala generală.

Anii de studenție din București au fost un bun prilej de a participa la diverse evenimente cultural-artistice: festivaluri, cenacluri, baluri, tabere, etc.

În 1996, unul din cântecele lui este declarat oficial Imnul studenţilor din România. În toţi aceşti ani scrie versuri, compune muzică şi, pentru o scurtă perioadă, este membru al Cenaclului Totuşi Iubirea condus de poetul Adrian Păunescu.

În 1996 face primele înregistrări în studioul B`inişor al lui Valeriu Sterian şi editează albumul “Într-o zi…”, album ce se bucură de-un succes neaşteptat.

După absolvirea facultăţii devine Coordonatorul de Antenă al postului Radio Total, moment în care priorităţile urmează o altă cale. După cinci ani petrecuţi în Radio Total, urmează alţii trei în grupul MediaPro, iar între noiembrie 2006 și iunie 2011 a fost Coordonatorul Traffic-ului de Publicitate al Grupului de presă Realitatea-Caţavencu.

Călătorește deseori în Statele Unite ale Americii și o perioadă trăiește în Marea Britanie unde activează în compania Amazon.

După prima întoarcere din America, la-nceputul anului 2007, a reapărut pe scena românească, plin de optimism, energie şi bucuria de-a împărtăşi din emoţiile lui, alături de chitara şi muzicuţele sale.

Iar turneul de prezentare a celei de-a doua cărți publicate este un bun prilej pentru alexăndreni de a-l cunoaște pe Ovidiu Scridon, astfel că, la evenimentul ce va avea loc la sala de lectură a Bibliotecii Județene “Marin Preda” Teleorman, sunt invitați să participe toți iubitorii de muzică folk și poezie.

Afis eveniment: