Bătălia cărților – finala județeană a ediției 2019

Publicat: 24 iunie 2019

În utima zi a manifestărilor dedicate „Zilelor Bibliotecii Județene Marin Preda” Teleorman  s-a desfășurat și finala județeană a Concursului de lectură “Bătălia cărților” atât pentru secțiunea Adolescenți cât și pentru Copii.

Astfel, în cadrul dezbaterii  Convinge-mă să citesc!, cei 11 finaliști  de la secțiunea Adolescenți au susţinut, așa cum au știut mai bine, cartea preferată și au răspuns întrebărilor pe marginea cărţilor citite. Juriul, format din prof. Anca Vasile, prof. Felicia Dogaru și poetul Florin Burtan, a evaluat și a decis că participantul care a prezentat cel mai frumos, a argumentat cartea preferată, a răspuns cel mai bine la întrebări și a meritat să devină Cititorul anului a fost Adela Andreea Demir, elevă în clasa a X-a B la Colegiul Național Anastasescu Roșiorii de Vede, iar cartea care a obţinut cel mai mare punctaj din partea cititorilor și a fost declarată Cartea anului a fost Fata cu palton albastru de Monica Hesse. De asemenea, s-a acordat un premiu și pentru cea mai bună Fișă de lectură elevei Irina Rușanu de la Colegiul Național Mircea Scarlat Alexandria, cea care a obținut titlul de Cititorul anului la nivel național, la Cluj, pentru ediția 2018.

În paralel s-a desfășurat și finala județeană a Concursului de lectură “Bătălia cărților” pentru secțiunea Copii. Au intrat în competiție 16 finaliști, printre aceștia numărându-se elevi de la școli din Alexandria, Roșiorii de Vede, Zimnicea și Orbeasca. Aceștia au participat la dezbaterea Convinge-mă să citesc! în cadrul căreia  au susţinut cartea preferată și au răspuns întrebărilor pe marginea cărţilor citite. Juriul, din care au făcut parte prof. Nicoleta Milea, prof. Ioana Topologeanu și prof. Violeta Moț, a evaluat și a decis că participantul care a prezentat şi argumentat cel mai convingător cartea preferată și care a devenit Cititorul anului a fost eleva Bianca Lăcrămuță de la Școala gimnazială nr. 2 Zimnicea, iar cartea care a obţinut cel mai mare punctaj din partea cititorilor, declarată Cartea anului, a fost Lămăi, cărți și prieteni de Jo Cotterill. Și la această categorie s-a acordat un premiu pentru cea mai bună Fișă de lectură domnișoarei Denisa Mihaela Lucan de la Școala gimnazială nr.7 Alexandria.