“Bătălia cărților” – Finala Națională

Publicat: 21 martie 2016

În ziua de 18 martie 2016, la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj, a avut loc Finala Naţională a Concursului de Lectură BĂTĂLIA CĂRŢILOR – ediția 2015.

Programul manifestării a cuprins, printre altele: prezentarea Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” pentru participanţii la „Bătălia Cărţilor”, un cuvânt de salut  din partea doamnei Sorina Stanca – manager Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, prezentarea  “Bine aţi venit în oraşul de pe Someş!” susținută de Simona Floruţău – bibliotecar Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, prezentarea participanţilor la Finala Naţională, FINALA COPIILOR, FINALA ADOLESCENŢILOR, jurizarea și festivitatea de premiere.

La finala națională a „Bătăliei Cărţilor” au concurat CITITORII ANULUI din nouă judeţe ale ţării, implicate în proiect: Bistrița, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Harghita, Mureș, Maramureș și Teleorman.

Urmare a desfășurării finalei județene (noiembrie 2015), Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman a fost reprezentată la finala națională de către Dică Anamaria-Irina (Segarcea Vale) – Cititorul anului 2015 în Teleorman la categoria Copii (11-13 ani) – care, la Cluj-Napoca, a ocupat un onorant loc III și Soare Gabriela-Cristina (Alexandria) – Cititorul anului 2015 în Teleorman la categoria Adolescenți (14-18 ani) – care a primit mențiune din partea organizatorilor.

Acestea au fost însoțite de Nicoleta-Liliana Alexe – bibliotecar Biblioteca Județeană “Marin Preda” și Camelia Mihăiță – bibliotecar Biblioteca comunală Segarcea Vale.

De menționat că “Bătălia cărților” este un proiect educațional național, pe care Biblioteca Județeană “Marin Preda” l-a derulat pentru prima dată, la nivelul județului Teleorman, în perioada martie-septembrie 2015 și-l va continua și în anii următori.

Pentru ediția din anul acesta, startul concursului la nivel județean se va da în cadrul săptămânii “Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Imagini de la eveniment

DSCF1058 DSCF1065 DSCF1070 DSCF1073 DSCF1074 DSCF1076 DSCF1080

DSCF1060 DSCF1061 DSCF1062 DSCF1084