“Bătălia cărților” – Finala Națională

Publicat: 3 aprilie 2017

În ziua de 31 martie 2017, la sediul Bibliotecii Judeţene Mureș, a avut loc Finala Naţională a Concursului de Lectură BĂTĂLIA CĂRŢILOR – ediția 2016.

Programul manifestării a cuprins: deschiderea oficială, în cadrul căreia au fost adresate cuvinte de salut din partea doamnei Monica Avram – director al Bibliotecii Județene Mureș și al domnului Alexandru Câmpean – vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, prezentarea programului și a juriului, finala concursului pentru categoria de vârstă 11-13 ani, finala concursului pentru categoria de vârstă 14-18 ani, jurizarea și festivitatea de premiere, vizitarea Palatului Culturii.

La finala națională a „Bătăliei Cărţilor” au concurat CITITORII ANULUI din următoarele judeţe implicate în proiect: Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Harghita, Maramureș, Mureș, Suceava și Teleorman.

Urmare a desfășurării finalei județene (noiembrie 2016), Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman a fost reprezentată la finala națională de către Grama George-Alexandru (Dobrotești) – Cititorul anului 2016 în Teleorman la categoria Copii (11-13 ani) și Mărășescu Andreea-Alexandra (Roșiorii de Vede) – Cititorul anului 2016 în Teleorman la categoria Adolescenți (14-18 ani), care au obținut diplome de participare. Aceștia au fost însoțiți de Nicoleta Alexe, bibliotecar în cadrul Bibliotecii Județene Marin Preda Teleorman.

Cititorul anului la categoria Copii a fost desemnată eleva Daria Maria Colopelnic din județul Maramureș, în timp ce la categoria Adolescenți titlul i-a revenit elevei Elena Stanciu din județul Dolj.

Imagini de la eveniment:

DSCF1422 DSCF1427 DSCF1434
DSCF1456 finalisti-BC-Targu-Mures-2016