„Bătălia cărților” – Finala Națională

Publicat: 13 septembrie 2023

Vineri, 8 septembrie 2023, la secția pentru adolescenți a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj, a avut loc Finala Naţională a Concursului de Lectură BĂTĂLIA CĂRŢILOR – ediția 2022.

Programul manifestării a cuprins: deschiderea oficială, în cadrul căreia au fost adresate cuvinte de salut din partea doamnei Sorina Stanca – director al Bibliotecii Județene „Octavian Goga”, prezentarea programului și a juriului, finala concursului pentru categoria de vârstă 11-13 ani, finala concursului pentru categoria de vârstă 14-18 ani, jurizarea și festivitatea de premiere, precum și un tur al bibliotecii.

La Finala Națională a „Bătăliei Cărţilor” au concurat finaliștii etapelor județene din următoarele judeţe implicate în proiect: Caraș-Severin, Cluj, Harghita, Iași, Mureș, Sibiu și Teleorman.

Urmare a desfășurării Finalei Județene (noiembrie 2022), Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman a fost reprezentată la Finala Națională de către Petrică Bianca Alexandra (Alexandria) – Cititorul anului 2022 în Teleorman la categoria Copii (11-13 ani), care a obținut Premiul pentru sensibilitate și Iriș Marius Andrei (Alexandria) – Cititorul anului 2022 în Teleorman la categoria Adolescenți (14-18 ani), care a obținut Premiul pentru inventivitate. Aceștia au fost însoțiți de Valentina Pașa, managerul Bibliotecii Județene „Marin Preda” Teleorman, care i-a susținut pe tot parcursul concursului.