Biblioteca Județeană Marin Preda prezentă la Conferința ANBPR

Publicat: 6 iunie 2024

În perioada 29-31 mai 2024 s-a desfășurat la Târgu Mureș, Conferința Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, cu tema: Informație. Inovație. Inspirație: construirea conexiunilor, un eveniment de excepție organizat de Biblioteca Judeteană Mureș, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Au fost trei zile pline cu provocări pentru bibliotecile publice, cu modele de succes exemplificate prin informații și prezentări ale celor mai reușite proiecte. Subiectele abordate în cadrul conferinței au adus în prim plan importanța bibliotecii în comunitate, dar și rolul pe care comunitatea îl are în viața bibliotecii.

Biblioteca – nucleu cultural s-a intitulat prezentarea susținută de Valentina Pasa, managerul Bibliotecii Județene Marin Preda Teleorman, ce a reprezentat delegația Filialei ANBPR Teleorman, alături de Daniela Onel – bibliotecar din cadrul bibliotecii județene.

Evenimentul a reunit peste 100 de bibliotecari din bibliotecile publice din România, din peste 20 de județe. Pe parcursul celor trei zile, participanții la conferință au susținut comunicări, ateliere și au prezentat proiectele lor de succes, ce au adus în prim plan aspecte actuale legate de misiunea bibliotecii.

În cadrul acestei întâlniri au avut loc vizite la: Fabrica de instrumente Hora din Reghin, Fabrica de produse lactate Mirdatod și biblioteca Teleki Bolyai.

La Ibănești, pe platoul La Fâncel a fost susținut un mini festival de tradiții culturale, folclorice, gastronomice și momente de istorie în satul alegoric din zona Văii Gurghiului.

Dincolo de atmosfera de sărbătoare, fiecare participant a simțit sufletul locului, al oamenilor, al memoriei culturale.