Biblioteca județeană – vizită de îndrumare metodologică la bibliotecile din județ

Publicat: 22 august 2019

Prin acțiunile sale, Biblioteca Județeană Marin Preda, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, contribuie la perfecționarea profesională a personalului de specialitate, în scopul dezvoltării de servicii de calitate pentru membrii comunității.

Astfel, marți 20 august 2019, a avut loc o nouă vizită de coordonare metodologică, la două dintre bibliotecile publice teleormănene: Biblioteca orășenească „Alexandru Depărățeanu” Videle și Biblioteca comunală Scurtu Mare.

Echipa Bibliotecii Județene „Marin Preda” Teleorman, formată din Viorel Fota – manager, Geanina Băețica – bibliotecar metodist și Livia Badea – bibliotecar responsabil Proiecte, Programe, Parteneriate, s-a deplasat la bibliotecile respective pentru acțiuni de îndrumare și consiliere pe diverse probleme profesionale.

Prima vizită a fost făcută la Biblioteca orășenească „Alexandru Depărățeanu” Videle, bibliotecă ce funcționează în actualul sediu din anul 2006. În momentul când spațiul s-a modernizat, a fost extins și au fost angajate încă două bibliotecare: Sofia Rădulescu și Simona Scîntee, făcând astfel echipă cu o bibliotecară cu experiență – Vali Câinaru (ce lucrează în slujba cărții încă din anul 1996).

Utilizatorii bibliotecii beneficiază de un fond de carte bogat: 51.000 de unități de bibliotecă, fiind dispuse într-o sală cu acces liber la raft.

Prin activitățile pe care le desfășoară biblioteca reușește să fie în permanență în mijlocul comunității pe care o deservește.

Biblioteca comunală  Scurtu Mare – bibliotecar Steluța Vlad, o bibliotecară  dedicată, angajată din 2012 – pune la dispoziția cititorilor săi un fond de carte de 4.200 de unități de bibliotecă. În colecțiile bibliotecii, se regăsesc documente din toate domeniile cunoașterii, bibliotecara preocupându-se în mod permanent de dezvoltarea acestora.

În viitorul apropiat Căminul Cultural va fi renovat iar biblioteca urmând a-și desfășura activitatea într-un sediu nou, mult mai generos.

De altfel, toate bibliotecarele din bibliotecile vizitate  se preocupă constant de perfecționarea continuă prin participarea la diverse conferințe, ateliere profesionale și întâlniri de profil.

În ceea ce privește programul “Biblionet – lumea în biblioteca mea”, implementat la toate bibliotecile vizitate, acesta s-a încheiat la 01 ianuarie 2015, devenind apoi un serviciu cu acces gratuit la Internet pentru utilizatori. Calculatoarele primite prin donație funcționează, continuând să atragă utilizatori de toate vârstele, care vin fie pentru a-și găsi informațiile necesare, fie pentru a petrece timpul liber într-un mod plăcut.

Cu ocazia acestei întâlniri a fost făcută și o donație de carte (80 de volume) din partea Bibliotecii Județene.

Imagini de la eveniment:

Statistici Web


46
Vizitatori
zi anterioara
Powered By Google Analytics