Bibliotecarii teleormăneni la BOOKFEST 2019

Publicat: 31 mai 2019

În perioada 29 mai – 2 iunie 2019 se desfăşoară, la Bucureşti, cea de-a XIV-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte BOOKFEST, organizat de Asociaţia Editorilor din România.

Peste 400 de evenimente organizate de peste 150 de expozanţi şi 1.000.000 de cărţi, dintre care 4.000 reprezintă noutăţi editoriale, sunt atracţiile ediţiei de anul acesta. Şi, ca de fiecare dată, reducerile oferite de editori au constituit un plus în atragerea publicului consumator de carte.

Printre cei care au trecut pragul salonului s-au numărat şi bibliotecarii teleormăneni, prezenţi la manifestările din data de 30 mai.

Pe lângă multitudinea de oferte pe care le-au primit din partea editurilor, aceştia au avut prilejul să participe la activităţi variate, în funcţie de categoria de vârstă căreia se adresau, respectiv ateliere tematice interactive pentru copii sau lansări de carte destinate tinerilor şi adulţilor.

Programul zilei de 30 mai le-a dat prilej bibliotecarilor să participe la lansarea “Monografiei comunei Tătărăştii de Sus, judeţul Teleorman (satele Tătărăştii de Sus, Udupu şi Dobreni)” de Ion Pecie şi Cătălin Ionuţ Florea, la prezentarea noutăţilor de anul acesta ale editurii Neuma, între autorii publicaţi regăsindu-se şi teleormănenii Nicoleta Stavarache (cu volumul “Mireasa fără nuntă”) şi George Băicoianu (cu volumul “Maxinne”),  dar şi la lansarea lucrării “Enciclopedia cenzurii din România. 1640-2018 (2 volume)”, coordonată de prof. univ. dr. Marian Petcu, teleormănean de origine.

Printre bibliotecarii prezenţi la Bookfest s-au numărat reprezentanţi ai Bibliotecii Judeţene “Marin Preda” Teleorman, dar şi ai bibliotecilor publice din Roşiorii de Vede, Zimnicea, Botoroaga Buzescu, Peretu, Plosca, Drăgăneşti de Vede, Seaca, Măgura şi Tătărăştii de Jos.

Imagini de la eveniment: