Bibliotecarii teleormăneni la Salonul Internațional de Carte BOOKFEST 2018

Publicat: 31 mai 2018

Miercuri, 30 mai a.c., la Romexpo București, s-a deschis cea de-a XIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte BOOKFEST 2018, prilej pentru bibliotecarii teleormăneni să participe la o multitudine de activități specifice unei astfel de manifestări.

Fiind prima zi, cum era și firesc, aceștia au participat la inaugurarea unei ediții speciale având în vedere faptul că președintele Klaus Werner Iohannis a tăiat panglica alături de Hans Klemm – ambasadorul Statelor Unite ale Americii, George Ivaşcu – ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale și Grigore Arsene – președintele Asociației Editorilor din România.

Aflat pentru al treilea an consecutiv sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Salonul Internațional de Carte Bookfest s-a deschis cu o conferință având titlul „Carte, Educație, Viitor“, moderată de jurnalistul Marian Voicu și la care a fost invitată să vorbească despre importanța lecturii, alături de președintele Klaus Werner Iohannis, scriitoarea Ioana Pârvulescu.

Programul primei zile a mai cuprins: inaugurarea standului Statelor Unite ale Americii – ţară invitată de onoare a acestei ediții, lansări de carte și dezbateri, precum și ateliere de lucru, scriere creativă sau storytelling în cadrul diverselor edituri, care au stârnit interesul bibliotecarilor teleormăneni. Totodată, aceștia au plecat de la salonul de carte cu oferte de la diverse edituri în vederea achizițiilor de carte pentru biblioteci.

Printre bibliotecarii prezenți la Bookfest s-au numărat reprezentanți ai Bibliotecii Județene “Marin Preda” Teleorman, dar și ai bibliotecilor publice din Roșiorii de Vede, Zimnicea, Buzescu, Peretu, Drăgănești de Vede, Segarcea Vale, Lița, Islaz, Seaca, Măgura, Botoroaga și Tătărăștii de Jos.

Imagini de la eveniment: