Centenar Ion Chiru-Nanov

Publicat: 21 iulie 2017

Joi, 20 iulie a.c., la Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman a avut loc un eveniment cultural prilejuit de omagierea scriitorului și publicistului teleormănean Ion Chiru-Nanov (de la a cărui trecere în eternitate se împlinesc 100 de ani), dar și de relansarea revistei de cultură Caligraf.

Înainte de începerea manifestărilor s-a ținut un moment de reculegere în memoria scriitorului teleormănean Gheorghe Stroe, colaborator constant al nostru,  care, cu numai 3 luni în urmă, participase la un alt eveniment organizat de Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman –  lansarea cărților editurii Neuma.

Au fost prezenți numeroși oameni de cultură : Florea Burtan, Ana Dobre, Stan V. Cristea, Horia Gârbea, Stan Ștefan, Elena Popa, Mariana Burtan, Doina Zărnoianu, Daniela Achim Harabagiu, col.(r) Viorel Ciobanu dar și iubitori ai literaturii române. Media a fost reprezentată de TRTV și TVR Craiova.

Stan V. Cristea, Ana Dobre, Horia Gârbea și Florea Burtan au prezentat ample materiale despre viața și opera scriitorului Ion Chiru-Nanov. S-a trecut apoi la relansarea revistei Caligraf, revistă emblematică în spațiul cultural teleormănean iar dl. Horia Gârbea a prezentat  cea mai recentă carte a scriitorului și jurnalistului Florea Burtan – Tren printre zodii, un volum de versuri apărut la Editura Neuma, Cluj-Napoca. Evenimentul s-a încheiat  cu o sesiune de autografe.