CinEd – Educație cinematografică pentru tineri

Publicat: 23 noiembrie 2018

Joi, 22 noiembrie a.c., la Centrul de formare al Bibliotecii Județene Marin Preda Teleorman a avut loc o nouă proiecție de film în cadrul programului european de educație cinematografică CinEd –Educaţie cinematografică pentru tineri. La activitate au participat elevii claselor a XI-a D și a XII-a F de la Colegiul Național Alexandru Dimitrie Ghica Alexandria, însoțiți de doamna profesoară Florina Vasilescu.

Filmul ales de data aceasta, se numește  Intervalul (L’Intervallo) – Italia, 2012 în regia lui Leonardo Di Costanzo. Cu toate că este  primul film de ficțiune al regizorului italian, pentru această peliculă  a fost recompensat cu Premiul David di Donatello pentru cel mai bun regizor debutant.

După ce programul CinEd a fost prezentat elevilor, s-a trecut la proiecția filmului, urmată apoi de discuții pe marginea acesteia. Deși filmul nu a fost din categoria celor cu care ei sunt obișnuiți, elevii au arătat un real interes și pentru astfel de filme, manifestându-și dorința de a participa și la alte proiecții.

Imagini de la eveniment: