CinEd – Educație cinematografică pentru tineri

Publicat: 7 iunie 2019

Joi, 06 iunie a.c., în Centrul de Formare al Bibliotecii Județene Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, a avut loc o nouă proiecție de film în cadrul Programului European de Educație Cinematografică – CinEd.

La activitate au participat elevii clasei a V-a B de la Școala gimnazială Ștefan cel Mare Alexandria, însoțiți de Tatiana Ciofalcă – profesor de limba și literatura română și Mariana Țiței – bibliotecar.

De data aceasta a fost ales filmul Tigrul albastru/Modry tygr (Republica Cehă, 2012), care a primit trofeul pentru Cel Mai Bun Film la Festivalul Internațional de Film pentru Copii – KINOdiseea, din 2012.

După ce programul CinEd a fost prezentat elevilor (cui se adresează, care este obiectivul, ce filme fac parte din proiect) s-a trecut la proiecția filmului. Nu a fost o simplă vizionare, deoarece elevii au fost antrenați în discuții pe marginea acesteia atât înainte de vizionarea propriu-zisă, cât și după.

Deși filmul nu a fost din categoria celor cu care ei sunt obișnuiți, elevii au arătat un real interes și pentru astfel de filme, manifestându-și dorința de a participa și la alte proiecții, alegându-și deja filmul pe care îl vor vedea data viitoare.

Imagini de la eveniment: