CinEd – Educație cinematografică pentru tineri

Publicat: 11 octombrie 2019

Joi, 10 octombrie a.c., în Centrul de Formare al Bibliotecii Județene Marin Preda Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, a avut loc o nouă proiecție de film în cadrul Programului European de Educație Cinematografică – CinEd.

La activitate au participat elevi de la clasele a XI-a C și D  de la     Colegiul Național Pedagogic Mircea Scarlat Alexandria, însoțiți de Ioana Topologeanu – profesor de limba și literatura română.

De data aceasta a fost propus pentru vizionare filmul Sângele/O Sangue (Portugalia, 1989), filmul de debut al regizorului Pedro Costa.

După ce programul CinEd a fost prezentat elevilor (cui se adresează, care este obiectivul, ce filme fac parte din proiect) s-a trecut la proiecția filmului. Nu a fost o simplă vizionare, deoarece elevii au fost antrenați în discuții pe marginea acesteia atât înainte de vizionarea propriu-zisă, cât și după.

Deși filmul nu a fost din categoria celor cu care ei sunt obișnuiți, elevii au arătat un real interes și pentru astfel de filme, manifestându-și dorința de a participa și la alte proiecții.

Imagini de la eveniment:   

Statistici Web


46
Vizitatori
zi anterioara
Powered By Google Analytics