Cititorul anului 2018 este teleormănean

Publicat: 8 aprilie 2019

În data de 4 aprilie a.c., la Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj, a avut loc finala națională a concursului de lectură pentru copii și adolescenți “Bătălia cărților”, la care au participat finaliști din județele: Cluj, Caraș-Severin, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Sibiu și Teleorman.

Juriul, alcătuit din Tatiana Costiuc – bibliotecar la Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj, Amedeia Neamțu – scriitoare, Alex Moldovan – scriitor și Victor Miron – promotor al lecturii, a avut o misiune dificilă având în vedere nivelul la care s-au prezentat finaliștii, indiferent că a fost vorba de copii sau de adolescenți.

Dezbaterea “Convinge-mă să citesc!” le-a dat acestora prilejul să-și prezinte cartea preferată și să răspundă la întrebările venite fie din partea juriului, fie din partea contracandidaților.

Emoțiile le-au fost diminuate cu aplauze și încurajări venite din partea susținătorilor, printre aceștia numărându-se bibliotecari, profesori sau prieteni.

Titlul “Cititorul anului” la categoria Copii (11-13 ani) a revenit lui Matei Someșan – reprezentant al Bibliotecii Județene “Octavian Goga” Cluj, în timp ce Cititorul anului” la categoria Adolescenți (14-18 ani) a fost desemnată IRINA RUȘANU – reprezentantă a Bibliotecii Județene “Marin Preda” Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman.

Trebuie menționat, de asemenea, faptul că județul nostru a avut o reprezentantă și la categoria Copii, în persoana elevei IRIANU ANDREEA-VALENTINA, a cărei prezentare a captat atenția celor prezenți având în vedere recuzita folosită.

Participarea celor două eleve și a bibliotecarei Marinela Rușanu (Biblioteca municipală “Gala Galaction” Roșiorii de Vede) la finala națională de la Cluj-Napoca s-a bucurat de susținerea Consiliului Județean Teleorman și a Primăriei municipiului Roșiorii de Vede, cărora le mulțumim.

Mulțumim, de asemenea, organizatorilor (Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj – manager Sorina Stanca) pentru momentele deosebite trăite de finaliști.

Evenimentul a constituit, totodată, și prilejul de a da startul ediției 2019 a “Bătăliei cărților”, pe care Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman, o va duce mai departe.

Astfel, începând cu data de 23 aprilie a.c., cu prilejul “Zilei Bibliotecarului din România”, când va fi declanșată “bătălia” și la nivelul județului nostru, vor fi puse la dispoziția celor interesați noile titluri propuse pentru ediția de anul acesta.

Imagini de la eveniment: