Clubul de vacanță

Publicat: 26 iunie 2018

Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman,  a lansat  luni,  25 iunie 2018, ora 10,  prima ediție a ,,Clubului de vacanță” al bibliotecii.

La eveniment au participat elevi care desfășoară activități în cadrul  Palatului Copiilor Alexandria, utilizatori ai serviciilor de bibliotecă, elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Alexandria, oameni de cultură din Alexandria.

Geanina Burcea, bibliotecar la Secția pentru copii și responsabil de proiect, a precizat că în cadrul Clubului de vacanță vor fi desfășurate activități menite să contureze momente de neuitat pentru elevii aflați în vacanță, dar și pentru ceilalți utilizatori ai bibliotecii.

Cu acest prilej a fost inaugurat și proiectul intitulat Mesaj pentru viitor,   proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, care vizează unirea prin cultură și colectarea de mesaje, scrieri din diverse genuri literare (proză, poezie, eseu, teatru), lucrări din domeniile istoric, etnografic, științific, desene, filmări etc., dedicate Centenarului Marii Uniri.

Pe o pânză de 12 metri, cu litere tricolore, stau scrise Centenarul Marii Uniri și motto-ul Unirea se face zi de zi și cu fiecare. Participanții au fost invitați la o horă românească (“Cântă cobză și răsună”) aleasă din repertoriul  regretatului Liviu Vasilică, cunoscut mesager al Teleormanului.

În continuare, au fost enumerate serviciile oferite în cadrul Clubului de vacanță:

  • ,,Biblioteca în aer liber”- posibilitatea de a se relaxa jucând șah, table, rummy sau tenis de masă;
  • ,,Cartea de vacanță” – prin intermediul căreia titluri noi și interesante sunt puse la dispoziția cititorilor în cadrul expozițiilor de la Secția pentru tineri și adulți, respectiv de la Secția pentru copii;
  • ateliere de dezvoltare personală – în cadrul Centrului de formare profesională;
  • sesiuni de pregătire suplimentară la materii precum matematică, engleză, franceză – în cadrul parteneriatului cu Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Alexandria;
  • Cenaclul literar Buchet de vise, organizat de bibliotecă în jurul datelor 11 iulie, respectiv 22 august.

Programul de deschidere al Clubului de vacanță a cuprins următoarele activități:

  • Moment poetic – poeta Daniela Harabagiu a dăruit  cu drag creațiile sale, cu teme privind copilăria, iar domnul Mircea Domnaru a amintit, cu ton grav, poezia patriotică semnată Adrian Păunescu. Ambii  și-au manifestat  bucuria de a susține Cenaclul literar al bibliotecii;
  • Atelierul fanteziei – obiectivele atelierului coordonat de doamna Adriana Lale,  profesor la Palatul Copiilor Alexandria, au constituit stimularea curiozităţii elevilor prin investigarea realităţii și dezvoltarea creativității. În cadrul activității, elevii  au pregătit elemente din hârtie pe care le-au asamblat pentru realizarea unor tablouri decorative, exersând astfel deprinderi practice, estetice și lingvistice;
  • Dans modern și Concurs de tenis de masă – Trupa Magic Girls, coordonată de domnul  Sorin Grosu,  profesor la Palatul Copiilor Alexandria, a încântat prin tinerețe, costumație și mai ales prin mișcări elegante de dans. Concursul de tenis de masă s-a desfășurat în sistem eliminatoriu. Câștigătorii locurilor I, II și III au fost recompensați cu diplome.