Bibliocenaclul Marin Preda Ediția a II-a

Publicat: 28 iulie 2022

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman a organizat miercuri,  27 iulie 2022, începând cu ora 11, la Sala de lectură, a doua ediție a Bibliocenaclului Marin Preda.

Doamna manager Valentina Pașa, în cuvântul de deschidere, a menționat că proiectul se va desfășura în anul 2022 sub semnul Centenarului „Marin Preda” și constă în organizarea unui cenaclu literar – artistic desfășurat în parteneriat cu diverse instituții (biblioteci publice și școlare, instituții de învățământ, edituri, primării etc.), care să pună în lumină arta cuvântului aflat în manuscrisul din sertar, noutățile editoriale și cronicile aferente, să valorifice energia vitală a cuvântului artistic și să transmită publicului trăiri artistice prin multiple forme de manifestare a creației.

Bibliotecara Geanina Burcea a prezentat motto-ul activității Unirea se face prin cultură,  scopul și obiectivele proiectului.

Scriitoarea Elena Armenescu și-a mărturisit  entuziasmul față de acest proiect al bibliotecii, precum și curiozitatea de a asculta din creațiile participanților, iar poeta Lia Nenciu a vorbit despre talentul de a scrie încurajând tinerii prezenți să fructifice orice idee și în momentul contemplării să o noteze pe hârtie.

Cea de-a doua parte a bibliocenaclului a fost dedicată tinerilor care au susținut creații literare, elevi ai școlilor din Alexandria și Roșiorii de Vede: Zărnoianu Ana Maria, Dociu Elena Roxana, Voicu Maria,  Tutunaru Bianca,  Barbu Maria și  Gancea Miruna.

Elevul Ivănuș Cristian Andrei a vorbit despre lucrările din expoziția pregătită pentru acest eveniment, dar și despre cei care l-au susținut.

Proiectul va continua  și se va îmbogăți cu creații ale altor copii talentați.