Concursul național pentru tineri și adulți 100+100

Publicat: 24 octombrie 2018

La inițiativa și invitația Bibliotecii Județene  “I.S. Bădescu” Sălaj, Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman s-a asociat, ca partener, împreună cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România precum și cu alte biblioteci județene din România, la Concursul național pentru tineri și adulți 100+100.

În perioada 23 aprilie – 15 octombrie a.c., urmașii lui Moromete au avut oportunitatea  de a se înscrie la acest concurs.

Din cele 120 de lucrări primite la sediul bibliotecii, după o primă selecție, au intrat în concurs 23 de lucrări. Pentru secțiunea de vârstă  36-100+ sunt propuse,  la nivel național,  16 lucrări, iar pentru secțiunea de vârstă 15-35 sunt  propuse 17 lucrări.

Concurează pentru Teleorman: prof. George Pena, poeta Daniela Harabagiu, scriitoarea Emilia Stroe, economistul Paul  C. Șchiopu, poetul Ion Duduveică, precum și elevi de la Colegiul Național “Al. D. Ghica” Alexandria și Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria.

Conform regulamentului concursului, anunțul câștigătorilor la nivel național se face pe data de 15 noiembrie 2018. Premierea are loc, conform organizatorilor, pe data de 1 decembrie 2018, la Biblioteca Județeană Sălaj.

Publicarea, tipărirea și distribuirea volumelor cu lucrările câștigătoare se va face în ianuarie/februarie 2019.