Curs de educație financiară la Biblioteca Județeană

Publicat: 1 noiembrie 2017

31 octombrie – “Ziua Internațională a Economisirii” a fost marcată la Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman printr-un curs gratuit de educație financiară pentru persoanele adulte, alăturându-se Bibliotecii Metropolitane București, dar și altor biblioteci județene din țară care au răspuns propunerii venite din partea Băncii Comerciale Române.

Parte integrantă a unui program desfășurat la nivel national sub genericul “Școala de bani”, cursul a avut ca scop principal creșterea gradului de educație financiară a românilor, având în vedere că, în urma unui sondaj efectuat la nivelul Uniunii Europene, țara noastră se află pe ultimul loc la acest capitol.

Informații și sfaturile primite în timpul cursului au vizat subiecte precum: factorii care influențează deciziile financiare, planificarea financiară, pașii pentru un plan financiar de succes.

Cursul a fost susținut de doamnele Elena Panait – Personal Banker și Valentina Vlad – Personal Banker, care au fost, în același timp, și moderatoare ale discuțiilor generate de subiectele prezentate.

Locația de desfășurare a constituit-o Centrul de Formare al Bibliotecii Județene Marin Preda Teleorman, centru în care au loc diverse cursuri și activități educaționale pentru toate categoriile de vârstă, ce vin să întărească rolul pe care biblioteca publică o are în educația pe tot parcursul vieții.

Imagini eveniment: