Anunt Eveniment „Curs de educație financiară la Biblioteca Județeană”

Publicat: 30 octombrie 2017

Biblioteca Județeană Marin Preda, instituție aparținând Consiliului Județean Teleorman, organizează, în data de 31 octombrie 2017, începând cu ora 1100, în Centrul de Formare, un curs gratuit de educație financiară pentru persoanele adulte.

Derulat în parteneriat cu Banca Comercială Română, cursul face parte dintr-un program mai amplu propus bibliotecilor publice din România, având în vedere rolul educațional al acestor instituții pentru toate categoriile de vârstă.

Pornind de la faptul că țara noastră se află pe ultimul loc din Uniunea Europeană la nivelul de educație financiară, “Școala de bani” – așa cum a fost denumit programul – își propune să contribuie la creșterea gradului de educație financiară a românilor, ajutându-i să conștientizeze factorii care le influențează deciziile financiare și să înțeleagă cum să-și administreze mai bine bugetul.

Ca urmare a informațiilor primite la curs, participanții vor putea să își facă un audit al situației financiare, să înțeleagă care este raportul dintre venituri și cheltuieli, să își seteze obiective, să își facă un buget personal și un plan de acțiune care să le ofere posibilitatea să aibă o viață financiară mai responsabilă.

Alegerea datei de 31 octombrie pentru derularea acestui curs nu este una întâmplătoare deoarece în această zi este celebrată “Ziua Internațională a Economisirii”, prilej cu care acest program de educație financiară are loc concomitent la nivelul întregii țări, atât în Biblioteca Metropolitană București, cât și în alte biblioteci județene care au răspuns propunerii venite din partea Băncii Comerciale Române.