Cuza Readers

Publicat: 27 mai 2024

Luni, 27 mai 2024, la Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, a avut loc o nouă întâlnire din cadrul Clubului de lectură – Cuza Readers, în parteneriat cu Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza Alexandria.
Întălnirea a avut ca temă dezbaterea operelor a doi dintre cei mai importanți scriitori români, născuți în luna mai, Lucian Blaga (n. 9 mai 1895, la Lancrăm, în judeţul Alba) și Tudor Arghezi (n. 21 mai 1880, București).
Adolescenții, pasionați de lectură, au avut prezentări power-point cu informații și imagini despre Lucian Blaga și Tudor Arghezi, subliniind importanța lor în literatura română, dar și contextul istoric și cultural în care au trăit și au scris. Liceenii au urmărit să identifice temele, stilurile și particularitățile literare ale fiecărui autor, care să-i ajute să-și dezvolte interesul pentru lectură și literatură, gândirea critică și capacitatea de argumentare. Bibliotecarii au pus la dispoziția elevilor exemplare din operele celor doi poeți, pentru a selecta și a citi poeziile și textele preferate.
Întreaga activitatea extracuriculară a fost desfășurată sub coordonarea doamnei profesoare Violeta Moț, care a încurajat exprimarea liberă a impresiilor, sentimentelor și trăirilor provocate de lectură.