DE ZIUA TA, FEMEIE!

Publicat: 11 martie 2019

Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, a organizat în perioada 1 – 8 martie 2019 manifestări dedicate mărțișorului și Zilei Internaționale a Femeii, desfășurate la sediul instituției.

Parterul bibliotecii județene a găzduit o expoziție de mărțișoare, desene și felicitări realizate de copii de la instituții de învățământ din Alexandria, sub genericul Zvon de primăvară.

La Sala de lectură s-au aflat la dispoziția publicului două expoziții: Femeia în literatură – carte având ca eroi principali personaje feminine și Femeia în grafică – grafică sub formă de carte poștală, realizată de domnul Mihai Cătrună, având ca model doamne și domnișoare pe care le-a cunoscut în anumite momente ale vieții.

În cadrul manifestărilor de vineri, 08 Martie 2019, domnul Alexandru Cătrună, tatăl graficianului Mihai Cătrună, a spus publicului câteva cuvinte despre expoziție  și a recitat sub genericul Femeia – eterna frumusețe, câteva cunoscute poezii  pentru publicul prezent.

Directorul adjunct al Colegiului Național ”Al. I. Cuza” din Alexandria, domnul Cătălin Micu, a prezentat apoi proiectul național EPAS  – Școli-Ambasador ale Parlamentului European –iar echipa colegiului implicată în proiect a susținut un material Power Point cu titlul Drepturile femeii în Uniunea Europeană.

O plăcută surpriză a fost spectacolul de muzică și poezie Femeia susținut de cantautorul Ovidiu Scridon, aflat pentru a doua oară la Biblioteca Județeană ,,Marin Preda”, recitalul său bucurându-se de aprecierea celor prezenți.

Statistici Web


28
Vizitatori
zi anterioara
Powered By Google Analytics