Anunt Eveniment „Despre prietenie, cu educaţie”

Publicat: 19 noiembrie 2018

Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” Teleorman, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează, în data de 21 noiembrie 2018, un atelier de educaţie non-formală sub genericul Citim, ştim, înţelegem!.

Activitatea se desfăşoară ca urmare a parteneriatului educaţional judeţean semnat de Biblioteca Judeţeană, în cursul lunii septembrie a.c., cu următoarele instituţii: Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Teleorman, Şcoala gimnazială “Ştefan cel Mare” Alexandria, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alexandria şi Palatul Copiilor Alexandria.

Scopul acestui parteneriat, dar şi al proiectului îl constituie desfăşurarea de activităţi care vizează legarea unor relaţii de prietenie şi combaterea marginalizării copiilor cu cerinţe speciale ca premisă a dezvoltării unei relaţii de toleranţă, întrajutorare şi colaborare lipsite de prejudecăţi.

Calendarul activităţilor se întinde pe întregul an şcolar 2018-2019, astfel că atelierul ce se va desfăşura la Biblioteca Judeţeană reprezintă doar o etapă şi se doreşte a fi un prilej de a-i ajuta pe copii, fie că vin din mediul educaţional formal, fie că vin din centrul special, să interacţioneze unii cu alţii şi să conştientizeze faptul că toţi sunt la fel.

Totodată, proiectul în sine se vrea a fi un exerciţiu foarte util în desfăşurarea de activităţi extraşcolare, în care se îmbină utilul cu plăcutul şi pe parcursul cărora elevii sunt pregătiţi în sensul asigurării egalităţilor şanselor în educaţie, al dezvoltării personale şi al inserţiei în comunitate.

Activitatea de la Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” Teleorman se va desfăşura în Centrul de Formare al instituţiei, începând cu ora 12.00.

Statistici Web


15
Vizitatori
zi anterioara
Powered By Google Analytics