E carte, e film la bibliotecă

Publicat: 26 aprilie 2017

Marți, 25 aprilie a.c., începând cu ora 1000, în Centrul de Formare al Bibliotecii Județene “Marin Preda” Teleorman, a avut loc proiecția filmului “Ciuleandra”, realizat după romanul omonim al lui Liviu Rebreanu, alegerea acestuia bazându-se pe faptul că în martie 2017 s-au împlinit 90 de ani de la apariția cărții.

Evenimentul s-a derulat în cadrul proiectului cultural “E carte, e film la bibliotecă”, aflat la cea de-a patra ediție.

Prin acest proiect, demarat în luna mai 2014, biblioteca județeană și-a propus să promoveze valorile românești și străine din sfera literaturii, astfel că în fiecare an au loc câte două proiecții de filme realizate după cărți aparținând unui autor român și unul străin.

Totodată, acest proiect a venit și în întâmpinarea nevoii persoanelor pensionare de a petrece timpul liber într-un mod relaxat și plăcut, astfel că doamnele care au participat la proiecția de film au fost membrele Centrului socio-cultural Femina2005 din cadrul Casei de Cultură a municipiului Alexandria.

Acestea au fost de la început atrase de ideea proiectului și și-au exprimat dorința de a participa an de an la proiecțiile de film ce au loc în cadrul acestuia.

Imagini de la eveniment: