Anunt Eveniment „E carte, e film la bibliotecă”

Publicat: 25 septembrie 2017

Biblioteca Judeţeană Marin Preda Teleorman, instituţie aparţinând Consiliului Judeţean Teleorman, organizează în data de 26 septembrie a.c., ora 10.00, cea de-a doua proiecție de film din acest an, sub genericul  “E carte, e film la bibliotecă”.

Derulate începând din mai 2014, proiecțiile de film aduc în fiecare an, în fața utilizatorilor, câte un titlu din literatura română și unul din literatura străină după care au fost realizate ecranizări care s-au bucurat de succes, fiind apreciate de public.

Ediția din acest an a debutat în luna aprilie cu proiecția filmului inspirat de romanul “Ciuleandra” al lui Liviu Rebreanu.

Cel de-al doilea film propus este cel realizat după romanul “Înainte să te cunosc”, scris de autoarea britanică Jojo Moyes.

Deși a debutat ca scriitoare în anul 2002, Pauline Sara Jo “Jojo” Moyes a avut cel mai mare succes cu romanul apărut în 2012 – “Me before you” (“Înainte să te cunosc”), fiind tradus în peste 31 de limbi.

În ianuarie 2013, compania americană MGM a obținut drepturile de ecranizare.

Filmul a fost lansat la 23 mai 2016, la New York, rolurile principale fiind interpretate de Emilia Clarke și Sam Claflin.

Înaintea proiecției de film vor fi prezentate publicului cărțile scrise de Jojo Moyes, pe care biblioteca le deține în colecțiile sale, iar la final va avea loc o dezbatere despre impactul filmului, dar și despre carte.

Manifestarea culturală se va desfăşura în Centrul de Formare al Bibliotecii Judeţene “Marin Preda”, în colaborare cu Centrul socio-cultural Femina2005 din cadrul Casei de Cultură a municipiului Alexandria.

Afis eveniment: