E carte, e film la bibliotecă

Publicat: 30 octombrie 2019

În cadrul proiectului cultural “E carte, e film la bibliotecă”, în data de 29 octombrie a.c., în Centrul de Formare al Bibliotecii Judeţene Marin Preda Teleorman, s-a desfășurat cea de-a doua proiecție de film din acest an, fiind vorba de ecranizarea romanului “Verișoara mea Rachel” de Daphne Du Maurier.

Așa cum s-a obișnuit, în deschiderea evenimentului a fost făcută o prezentare a autoarei britanice, de la a cărei moarte s-au împlinit 30 de ani, dar și și a operei sale literare, precum și a titlurilor pe care biblioteca le deține în colecțiile sale.

A urmat proiecția filmului “Verișoara mea Rachel” realizat în anul 2017 după romanul omonim apărut în anul 1951, având ca protagoniști pe Rachel Weisz și Sam Claflin. De menționat că este cea de-a treia ecranizare a romanului, celelalte două fiind realizate în 1952 (cu Richard Burton și Olivia de Havilland în distribuție), respectiv în 1983 (cu Cristopher Guard și Geraldine Chaplin în rolurile principale).

Finalul a stat sub semnul dezbaterii privind ecranizarea și a impactului pe care aceasta a avut-o asupra participantelor, membrele Centrul socio-cultural Femina2005 din cadrul Casei de Cultură a municipiului Alexandria, care au rămas fidele acestui proiect cultural derulat de bibliotecă încă din anul 2014.

Imagini de la eveniment: