Eternul Eminescu

Publicat: 18 ianuarie 2019

Marți, 15 ianuarie și miercuri 16 ianurie a.c., Biblioteca Județeană ”Marin Preda” Teleorman a organizat, la Sala de lectură a instituției, o serie de manifestări cultural-artistice dedicate Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 169 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu.

În prima zi, sub genericul „Pe urmele Luceafărului…” au fost vernisate mai multe expoziții:

  • Eminescu, eternul Eminescu – expoziție de materiale documentare din colecția jurnalistului Ștefan Stan;
  • Eminesciana – expoziție de grafică realizată de artistul plastic Costel Lupu;
  • Eternul Eminescu – expoziție de carte din fondul bibliotecii județene conținând opera și critica literară eminesciană. Alături de mari nume George Călinescu, Perpessicius, Zoe Dumitrescu Bușulenga se află și scriitorul teleormănean Stan V. Cristea cu volumul ”Eminescu și Teleormanul”;
  • Ex-Libris Eminescu – expoziție din colecția lui Teodor Săceanu;
  • Colecția ”Eminesciana ” – expoziție semnată de Mihai Cătrună

Poeții Florea Burtan și Nicoleta Milea au citit din creațiile proprii, iar criticul literar Ana Dobre Pelin a vorbit despre Eminescu, spirit religios.

Atmosfera a fost completată, într-o manieră originală, cu un spectacol literar-muzical susținut de către elevii Colegiului Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”, coordonați de doamnele profesoare Aneta Grigore, Manuela Putineanu, Ioana Budică și Mariana Buciu.

Miercuri, 16 ianuarie a avut loc spectacolul cultural-artistic ”Dor de Eminescu”. Activitatea face parte din calendarul activităților propuse de echipa de ambasadori seniori și ambasadori juniori ai ColegiuluiNațional Pedagogic ”MirceaScarlat” care candidează pentru obținerea titlului Școala Ambasador a Parlamentului European. 15 ambasadori juniori, coordonați de ambasadorii seniori, Silvia Botez- director și profesorii  Eliza Sotirescu, Florentina Toma, Aurelia Nedelcuță, Aneta Grigore și Mădălina Calotă au realizat un spectacol de muzică, teatru și poezie. Spectacolul s-a încheiat cu recitarea celei mai reprezentative poezii ”Luceafărul ” de către 98 de elevi ai Colegiului Național Pedagogic ”Mircea Scarlat”.

Statistici Web


46
Vizitatori
zi anterioara
Powered By Google Analytics