Informare europeană prin intermediul bibliotecilor

Publicat: 20 iunie 2017

Vineri, 16 iunie 2017, Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” Teleorman a răspuns solicitării venite din partea Bibliotecilor Judeţene “Antim Ivireanul” Vâlcea şi “Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa de a deveni partener al Centrelor EUROPE DIRECT din respectivele instituţii.

          Astfel, au fost completate şi trimise către cele două centre declaraţiile de parteneriat prin care biblioteca teleormăneană s-a angajat să le ofere sprijin în multiplicarea informaţiilor europene generale şi de interes local, dar şi în organizarea de evenimente comune de comunicare europeană în perioada 2018-2020.

            Per ansamblu, obiectivul principal al centrelor EUROPE DIRECT  este ca cetăţenii, atât din zonele rurale cât şi din zonele urbane, să poată avea un acces facil la informaţii privind toate domeniile în care Uniunea Europeană îşi desfăşoară activităţile şi modul în care acestea le afectează viaţa de zi cu zi.

De asemenea, aceste centre oferă servicii de informare ajustate la nevoile locale, se implică în acţiuni de comunicare şi sunt partenerii locali pentru activităţile de comunicare ale Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

          Prin furnizarea unor astfel de informaţii şi organizarea acestor puncte de informare europeană în cadrul lor, bibliotecile publice îşi întăresc statutul de centru informaţional, unde cetăţenii pot obţine date şi răspunsuri la întrebări privind legislaţia, politicile, programele şi posibilităţile de finanţare ale Uniunii Europene.