Întrunire la nivelul filialei Teleorman a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR)

Publicat: 28 februarie 2019

Miercuri, 27 februarie 2019 începând cu ora ora 10.30, la Sala de lectură a  Bibliotecii Județene Marin Preda Teleorman, a avut loc un atelier profesional în cadrul filialei Teleorman a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR),  adresat bibliotecarilor din bibliotecile publice teleormănene.

Prima parte a atelierului a avut ca temă de discuție statistica de bibliotecă, o parte importantă a activității bibliotecarilor.

Pentru susținerea acestei idei, Geanina Băețica, bibliotecar metodist, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman a prezentat materialul intitulat Statistica de bibliotecă – imaginea activității unei biblioteci.

Cea de-a doua parte a atelierului a cuprins prezentarea statutului ANBPR noilor membri și a situației filialei Teleorman a acesteia, a celor două conferințe organizate de Asociație în lunile noiembrie și decembrie 2018, la care bibliotecarii teleormăneni au participat.

Este vorba despre Conferința aniversară, a XXX-a ediție, cu tema Inițiative, oportunități, obiective ale bibliotecilor publice din România, ce a avut loc la Alba Iulia, în perioada 14-17 noiembrie 2018.

Ultima conferință din 2018 s-a desfășurat la Târgu Mureș în data de 14 decembrie 2018 și a stat sub același semn al Centenarului, intitulată sugestiv Centenarul Marii Uniri. Un secol de carte românească.

De asemenea, a fost adusă în discuție și prima conferință de anul acesta, ce va fi organizată în luna mai de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.

La finalul atelierului au avut loc discuții libere între bibliotecari privind diverse aspecte profesionale cu care aceștia se confruntă în activitatea de zi cu zi.

Imagini de la eveniment:

Statistici Web


46
Vizitatori
zi anterioara
Powered By Google Analytics