Lansare de carte: Povestea vieții mele Oameni. Locuri. Amintiri, autor Manole Neagu

Publicat: 21 noiembrie 2022

Povestea vieții mele

Oameni. Locuri. Amintiri

Autor Manole Neagu

Joi, 17 noiembrie 2022, începând cu ora 11, la Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman s-a lansat volumul Povestea vieții mele. Oameni. Locuri. Amintiri, autor Manole Neagu.

Valentina Pașa, managerul bibliotecii, a deschis activitatea. În cuvântul său s-a referit la autor, carte și a semnalat prezența în sală a numeroși dascăli din liceele teleormănene cărora le-a mulțumit pentru prezență.

Domnul Manuel Angelescu a mărturisit că și-a susținut colegul și prietenul în demersul de a scrie și, așa cum precizează în prefața cărții, consideră că este binevenită și plină de învățătură pentru orice cititor, fiind o poveste reală a unor oameni de acțiune și caracter, în care Dumnezeu a pus îndrăzneală și har și i-a făcut învingători peste încercările aspre ale vremii și destinul lor.

Criticul literar Ana Dobre a menționat că prin scrierea cărții Manole Neagu a văzut o șansă extraordinară, menită a-i ordona viața și a da un sens destinului.

Au mai luat cuvântul: Emilia Stroe, Gheorghe Olteanu, Florica Cuțur – învățătoarea autorului și preotul Nicu Chiriță.

Emoționat de cuvintele frumoase care i-au fost adresate, domnul Manole Neagu a ținut să mulțumească tuturor celor care i-au fost alături, care au citit cartea și s-au arătat interesați de aceasta.

Elevi de la Liceul Teoretic Al. Ghica Alexandria, îndrumați de doamna profesor Gabriela Marin, au susținut o reprezentație ce a constat în Scena Cinei din romanul Moromeții al lui Marin Preda și dansuri populare. Elevi și cadre didactice de la liceul menționat au ținut să fie alături de domnul profesor Manole Neagu care timp de aproximativ 30 de ani a activat în acest liceu, inclusiv ca director.

La eveniment au participat scriitori teleormăneni, utilizatori ai serviciilor de bibliotecă, colegi și prieteni ai autorului.