Magia sărbătorilor de iarnă

Publicat: 22 decembrie 2017

Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman, instituție aparținând Consiliului Județean Teleorman,  a organizat în perioada 11-21 decembrie a.c., o serie de activități culturale, pentru a marca una din cele mai importante sărbători creștine – Nașterea Domnului.

Magia sărbătorilor de iarnă a cuprins și casa cărții. Pe lângă brăduți împodobiți și alte ornamente, expoziția intitulată „Dibăcie”, organizată de doamna Stanca Ciocîrlan, profesor la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Alexandria, a completat decorul cu obiecte populare confecționate manual cu simboluri naturale vechi – o emblemă etnică a fiecărui popor cu origini străvechi.

Miercuri, 13 decembrie, au sosit primii colindători. Elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 5 Alexandria, coordonați de doamna învățătoare Cristina Mincu, au urat și colindat cu mult entuziasm.

În perioada 18-21.12.2017 biblioteca a găzduit expozițiile:

  • ,,Icoana – fereastră spre cer!”- icoane pictate pe sticlă de către elevii Școlii Gimnaziale nr. 5 Alexandria îndrumați de cadrele didactice Carabașu Manuela, Cristea Narcisa și Vacu Dorel;
  • ,,O brad frumos!”, expoziție de felicitări și ornamente pentru bradul de sărbători, realizate de preșcolarii de la Grădinița cu program prelungit nr. 6 Alexandria îndrumați de cadrele didactice: Alina Boangher, Ionela Ene, Marilena Mantia, Irina Nicolescu și Laura Vergelea.
  • ,,Reverie de iarnă”, desene în acuarelă și creion realizate de elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Videle și elevii Liceului Teoretic Videle, îndrumați de cadrele didactice Dorina Mariana Olteanu și Maria Bucă.

Cei care au călcat pragul Bibliotecii Județene miercuri, 20 decembrie, au fost delectați cu un program artistic cuprinzând poezii, colinde și tradiții de sărbători prezentate de preșcolarii de la grupa mare ai Grădiniței nr. 11 Alexandria, pregătiți de P.I.P. Niculina Măldăianu și acompaniați la orgă de domnul profesor Tudor Grosu. Programul artistic s-a desfășurat în prezența părinților, a doamnei director Cornelia Trăilă și a altor invitați.

Joi, 21 decembrie, elevii ce alcătuiesc grupul vocal-instrumental Ramuri îndrumați de domnul profesor Tudor Grosu, au prezentat un program de colinde din repertoriul național și internațional.

Bibliotecarii mulțumesc colaboratorilor pentru activitatea din cursul anului ce în curând se va sfârși și le adresează tuturor utilizatorilor serviciilor de bibliotecă multă  sănătate și succes în 2018.